torsdag 11 december 2014

Vila i frid, och föräldrar tänk er för!

Mötte pappan till pojken jag skrev om igår, han hade köpt en liten plast dinosaurie leksak till Maximilian för att skänka honom lycka. Och ville säga att vi alltid skulle finnas i deras hjärtan.


Efteråt berättade han att respiratorn som hållt hans son levande hade stängts av kl 06.00 och då hade pojken tagit sitt sista andetag 20 minuter senare. Så oerhört hemst hans liva hade just startat och detta skulle inte få ske, Vila i frid fina pojke <3

Har efter gårdagens inlägg fått frågor om varför detta kunde ske, det är enkelt och borde tänkas på. Han har en storebror som går på dagis, där hade några barn kommit fast dom var sjuka. Han hade då blivit smittad och sen smittat sin infektions känsliga lillebror. Smittan gjorde så att pojken inte kunde andas själv, var för mycket slem som bildades och hans lungor orkade inte. Pga av det blev hela hans krpp stressad och hans hjärta fick jobba alleres för hårt, han hade inga hjärtfel alls men de tog så mycket stryk i alla fall. Detta ledde även till att han hela tiden låg med hög feber, tillslut visste man inte vad febern stod för, plus på allt detta ha sin obotliga muskelsjukdom som gjorde att kroppen inte orkade hålla igång längre. 

Så snälla alla ni föräldrar tänk en extra gång innan ni skickar era sjuka barn till dagis eller liknade, bara för att det inte finns något infektionskänsligt barn där kan de finnas nått syskon hemma. Vi är även själva varit i situationen där vi inte vetat om Maximilian hade klarat ett virus, så det finns barn som inte klarar det bara för att era barn gör det. Även ifall det verkar vara nått litet och ofarligt kan de få katastrofala konsenkvenser för ett annat barn. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar